Programmeren leer je op de basisschool!

Stichting Groningen Programmeert

Stichting Groningen Programmeert bestaat uit de volgende mensen:

Kevin de Vette
Kevin is medeoprichter van de Stichting Groningen Programmeert_. Met zijn kennis van programmeren ontwikkelt hij software applicaties als zelfstandig ondernemer. Daarnaast probeert hij ook side-projecten op te zetten zoals WelkLidwoord waar hij dagelijks meer dan 30 duizend bezoekers krijgt. Het leren programmeren aan kinderen via de Stichting geeft hem energie. Naast het lesgeven houdt hij zich bezig met de financiën.

Jan Salvador van der Ven 

Jan is een van de medeoprichters en de huidige voorzitter van Groningen Programmeert. Als programmeur opgeleid is hij bij veel software ontwikkel projects betrokken geweest. Op dit moment werkt hij als zelfstandige programmeur, trainer en coach in agile werken en requirements engineering. Hij krijgt energie als kinderen de kracht van programmeren ervaren. Voor de stichting is Jan betrokken bij de ontwikkeling van het lesmateriaal en de WebHacker omgeving, de trainingen voor leerlingen en leerkrachten en de projecten rond het Programmeerpaspoort en de Kieswijzer programmeren.

Annemieke van Schie

Annemieke is een van de trainers van Groningen Programmeert. Ze heeft zich zo’n drie jaar geleden laten enthousiasmeren door Kevin en Jan met de Unplugged lessen voor de groepen 6-7-8 in het Eemsmondgebied. Daarna is ze betrokken geraakt bij de Scratch Junior lessen voor groep 4 en de HTML lessen voor groep 8. Via de PA Hanze heeft ze de serie van Hello Ruby voor de groepen 2-3 helpen ontwikkelen. Programmeren met kinderen die nog niet kunnen lezen boeit haar zozeer, dat ze nu een lessenserie Beebot en Cubetto heeft gemaakt voor de groepen 1-2. Annemieke werkt als ZZP-er voor haar bedrijfje 050 W&T / Zie van Schie. 

Nelleke Jongsma-Westerman

Na tien jaar als leerkracht te hebben gewerkt in het basisonderwijs heeft Nelleke de afgelopen twee jaar als trainer programmeerlessen gegeven in bijna alle groepen van de basisschool. Ze heeft lessen gegeven met de Beebot en de Cubetto, LEGO WeDo, Scratch Junior en de HTML lessen in de bovenbouw.

Danny Hoogstad

Als trainer heeft Danny de afgelopen jaren voor diverse klassen gestaan. Met veel enthousiasme heeft hij de Unplugged en HTML/Javascript lessen voor groep 6,7 en 8 en de Scratch jr. lessen voor groep 3/4 verzorgd. Als trainer besteedt hij veel aandacht aan het denken als een programmeur. Wanneer hij niet voor Groningen Programmeert voor de klas staat, houd hij zich bezig met IT-recht, security en privacy voor zijn bedrijf Legal Query of geeft hij trainingen bij bedrijven en verenigingen.

Nathan Bosch

Nathan is als developer betrokken bij de ontwikkeling van de Webhacker omgeving. Hij studeert AI aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 

Partners